PHARE 2006

ĐĐ Kotlovima odobren projekt u okviru programa PHARE 2006

Đuro Đaković Kotlovi : PHARE 2006 : ĐĐ Kotlovima odobren projekt u okviru programa PHARE 2006

U sklopu pretpristupnog programa PHARE 2006 Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva je raspisalo javni poziv za dostavu projekata u okviru Pilot programa za dodjelu bespovratnih sredstava malim i srednjim poduzećima - podrška povećanju konkurentnosti i izvoza malih i srednjih poduzetnika u Republici Hrvatskoj.

Cilj ovog pilot Programa dodjele bespovratnih sredstava za mala i srednja izvozno orijentirana poduzeća je povećati konkurentnost i produktivnost te povećati opseg izvoza kako bi osigurali da hrvatsko poduzetništvo ostane konkurentno unutar jedinstvenog tržišta EU. Ovim Programom također se žele potaknuti izvozno orijentirane tvrtke sa područja s poteškoćama u razvoju da ojačaju kapacitete u svrhu povećanja izvoza.

Prioritetna područja programa su:

  1. Uspostavljanje i primjena postupaka za testiranje i certificiranje hrvatskih proizvoda kako bi se osiguralo pridržavanje međunarodnih standarda kvalitete.
  2. Poboljšati marketing, promidžbu i prezentaciju hrvatskih proizvoda unutar jedinstvenog tržišta EU-a.
  3. Pružanje/organiziranje obuke za zaposlenike u tehničkim odjelima, odjelima za marketing i osiguranje kvalitete kako bi osigurali da kompanije imaju ljudske resurse koji mogu zadovoljiti i provesti uvjete potrebne za povećanje konkurentnosti i izvoza na jedinstveno tržište.

Stoga su Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva kao institucija odgovorna za tehničku provedbu programa i za koordinaciju nadzora dodjeljenih bespovratnih sredstava, te Središnja Agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, kao institucija odgovorna za ispravno korištenje fondova za bespovratna sredstva i za javna nadmetanja, ugovaranje i plaćanje, objavile ovaj otvoreni poziv za dostavu prijedloga s ciljem rješavanja gore navedenih ključnih pitanja.

ĐĐ Kotlovi su se odazvali na ovaj poziv prijavivši se projektom "Povećanje izvozne konkurentnosti tvrtke ĐĐ Kotlovi d.o.o.", te nam je nakon evaluacije isti i odobren. Projektom smo obuhvatili sva prioritetna područja programa, te ćemo provesti slijedeće aktivnosti - izgraditi ispitnu stanicu u svrhu testiranja i certificiranja vlastitih proizvoda, izvršiti istraživanje tržišta, izraditi izvoznu marketinšku strategiju, te nastupiti na međunarodnim sajmovima u sklopu jačanja marketinških aktivnosti, te izvršiti obuku tehničkog i marketinškog osoblja.

PHARE 2006 : Ostali članci